Twitter    @deltallobregat


Ja som 1121 ornitòlegs que seguim diàriament les darreres novetats dels ocells més rellevants d´aquest espai. Totes les citacions de rareses recollides en aquest blog seran examinades i homologades pels gestors del Delta amb la finalitat d'incloure-les dins de  l´actual llista d´ocells del Delta del Llobregat.

                        Durant el present any s'han observat 219 espècies d'ocells!


CURSOS PRÀCTICS D'IDENTIFICACIÓ D'OCELLS AL DELTA DEL LLOBREGAT22.02.2014 – Curs pràctic d'identificació de cants i reclams
la Reserva Natural del Remolar-Filipines de 16 a 21h. Quedarem a les 16h a la barrera de la Vidala. Aprendrem a diferenciar els diferents sons dels ocells aquàtics moments abans de fer-se de nit.

22.03.2014 – Curs pràctic d'identificació d'ocells a les pinedes litorals
la Reserva Natural del Remolar-Filipines de 07 a 12h. Quedarem a les 06:45h a la barrera de la Vidala. Caminarem per algunes de les darreres pinedes litorals ben conservades buscant totes aquelles espècies més característiques d'aquests ambients tant escassos a Catalunya.

17.05.2014 – Curs pràctic d'identificació d'ocells en pas prenupcial
Als Espais Naturals del Riu de 07h a 12h. Quedarem a les 07h al centre d'informació de cal Tet. Coincidint amb una de les millors setmanes de tot l'any, mirarem de trobar i identificar el major nombre d'ocells possible.

07.06.2014 – Curs pràctic d'identificació d'ocells a la nit
Als Espais Naturals del Riu de 20 a 00:00h. Quedarem a les 20h al centre d'informació de cal Tet. Caminarem quan es faci fosc per dins els espais naturals aprenent a diferenciar les formes i sons dels ocells especialitzats i actius durant la nit.

27.09.2014 – Curs pràctic d'identificació de rapinyaires
A l'Ermita de St. Ramon de Sant Boi de Llobregat de 07 a 13h. Quedarem a les 07h a la barrera de la Vidala per anar amb els diferents cotxes fins l'ermita. Des d'aquest punt d'observació, anirem veient les diferents espècies d'aus rapinyaires en el seu pas migratori postnupcial que sobrevolen la plana deltaica.

Inscripció trucant al 934793201 o enviant un mail a administracio@consorcidelta.org

Juny 2014


Anas crecca
Xarxet común - Cerceta común - Common Teal  
1 ex. mascle al riu, sota el pont en construcció l'1.VI (R. Bastida) i una femella a les maresmes de cal Nani (F. López) més dos mascles a la bassa dels Pollancres el 17.VI (R. Bastida);. Encara una femella a la maresma de cal Nani el 19.VI (F. López). 3 exs. a la maresma del Remolar el 22.VI (E. Ramon).

Anas querquedula
Xarrasclet - Cerceta carretona - Garganey
2 exs. femella/juvs. a les maresmes de cal Nani l'11.VI (F. López) fins almenys el 17.VI (F. López); possible 1a citació de dispersió postnupcial.
  
Puffinus mauretanicus
Baldriga balear - Pardela balear - Balearic Shearwater
Un estol de 15 exs. davant la platja de ca l'Arana el 6.VI (F. López). 1 ex. davant la platja del Remolar el 8.VI (E. Ramon).


Foto 8.VI: Eio Ramon
Phalacrocorax aristotelis
Corb marí emplomallat - Cormorán moñudo - Shag
Encara 1 ex. juv. a l'espigó de la gola del riu el 6.VI (F. López). 4 exs. des del mirador de cal Francès el 8.VI (E. Ramon). 1 ex. a la gola del riu el 10.VI (F. López).


Foto 8.VI: Eio Ramon

Egretta alba
Agró blanc - Garceta grande - Great White Egret
1 ex. a la maresma del Remolar el 14.VI (J. Bellavista; S. Hoces).  


Foto 14.VI: Sergio Hoces

Platalea leucorodia
Becplaner - Espátula - Spoonbill
1 ex. a la maresma del Remolar l'1.VI (E. Batista/Ornitho.cat), el 5.VI (R. Valls) i el 8.VI (E. Ramon). 3 exs. a la maresma del Remolar el 14.VI (J. Bellavista) i 2 exs. el 17.VI (A. Ramal).


Foto 14.VI: Sergio HocesPlegadis falcinellus
Capó reial - Morito - Glossy Ibis
1 ex. a la maresma de cal Tet el 10.VI (F. López) i 11.VI (F. López). 1 ex. a la maresma del Remolar el 14.VI (J. Bellavista). Encara l'ex. a la maresma de cal Tet el 16.VI (F. López, X. Santaeufemia) fins almenys el 19.VI (F. López, S. Bosch). 1 ex. a la maresma del Remolar el 22.VI (E. Ramon). Encara 1 ex. a la maresma de cal Nani el 25.VI (F. López, S. Bosch) fins almenys el 27.VI (F. López).

Phoenicopterus roseus
Flamenc - Flamenco - Flamingo  
5 exs. sobre la platja de ca l'Arana direcció nord el 3.VI (F. López). 1 ex. a la maresma del Remolar el 6.VI (F. López). 1 ex. al riu, sota el pont en construcció el 7.VI (J. Bellavista). 1 ex. immatur al riu el 18.VI (R. Bastida). 8 exs. a la matresma del Remolar el 24.VI (E. Ramon).


Foto 24.VI: Eio Ramon
Buteo buteo
Aligot comú - Ratonero común - Common Buzzard
1 ex. a la maresma del Remolar el 22.VI (E. Ramon).  

Foto 22.VI: Eio Ramon

Falco subbuteo
Falcó mostatxut - Alcotán - Hobby
3 exs. a la maresma del Remolar el 8.VI (E. Ramon).  

Foto 8.VI: Eio Ramon
Falco eleonorae
Falcó de la Reina - Halcón de Eleonor - Eleonora's Falcon
2 exs. sobre la maresma de cal Nani el 21.VI (C. Castel).  

Pluvialis apricaria
Daurada grossa - Chorlito dorado común - Golden Plover  
1 ex. a la platja de ca l'Arana el 3.VI (F. López); possible darrera citació prenupcial.

Pluvialis squatarola
Pigre gris - Chorlito gris - Grey Plover  
Encara 4 exs. a la platja de ca l'Arana el 3.VI (F. López) i 3 exs. el 10.VI (F. López).

Recurvirostra avosetta
Bec d'alena - Avoceta - Avocet  
3 exs. a la platja de ca l'Arana el 3.VI (F. López); possible darrera citació prenupcial. 2 exs. a la maresma del Remolar el 25.VI (A. Ramal).

Limosa lapponica
Tetol cuabarrat - Aguja colipinta - Bar-tailed Godwit
1 ex. a la platja de ca l'Arana el 7.VI (J. Bellavista); possible darrera citació prenupcial.  

Calidris canutus
Territ gros - Correlimos gordo - Knot
1 ex. a la platja de ca l'Arana el 10.VI (F. López) i l'11.VI (F. López).

Tringa glareola
Valona - Andarríos bastardo - Wood Sandpiper
1 ex. davant l'aguait del Sabogal el 25.VI (F. López, S. Bosch); possible primera citació postnupcial.

Tringa ochropus
Xivita - Andarríos grande - Green Sandpiper
1 ex. a can Dimoni i 1 ex. a la platja de ca l'Arana el 17.VI (F. López).  

Sterna nilotica
Curroc - Pagaza piconegra - Gull-billed Tern
Fins a 8 exs. a cal Tet i voltants el 7.VI (J. Bellavista), 3 exs. a la maresma del Remolar el 8.VI (E. Ramon). 1 ex. a la platja de ca l'Arana el 10 i l'11.VI (F. López). 6 exs. a la maresma del Remolar el 14.VI (J. Bellavista). 1 ex. a la platja de ca l'Arana el 17.VI (F. López) i el 18.VI (F. López, S. Bosch). 3 exs. a la mateixa zona el 19.VI (F. López, S. Bosch). 5 exs. a la maresma del Remolar el 22.VI (E. Ramon).

Foto 8.VI: Eio Ramon
Foto 14.VI: Sergio HocesFoto 22.VI: Eio Ramon

Chlidonias niger
Fumarell negre - Fumarel común - Black Tern
1 ex. a les maresmes de cal Tet el 17.VI (F. López) fins almenys el 26.VI (F. López, S. Bosch); possible darrera citació prenupcial.  

Tyto alba
Òliba - Lechuza común - Barn Owl
1 ex. sobre el riu direcció el Port durant el curs d'identificació d'ocells a la nit el 7.VI (F. Löpez, P. Bescós, et al.).  

Columba oenas
Xixella - Paloma zurita - Stock Dove
2 exs. a la riera de St. Climent el 8.VI (X. Santaeufemia).1 ex. a la maresma de cal Tet el 10.VI (F. López). 1 ex. a la maresma del Remolar el 14.VI (J. Bellavista). 1 ex. a la pineda de can Camins el 19.VI (F. López, S. Bosch). 1 ex. a les maresmes de cal Nani el 27.VI (F. López).

Alcedo atthis
Blauet - Martín pescador - Kingfisher
1 ex. a la llacuna de la Ricarda el 20.VI (F. López, S. Bosch); poques citacions estivals d'exemplars no reproductors. 1 ex. jove capturat per l'anellament a la pineda de ca l'Arana el 27.VI (J. Castelló); 1a citació postnupcial.

Motacilla cinerea
Cuereta torrentera - Lavandera cascadeña - Grey Wagtail
1 ex. sobre la platja de ca l'Arana el 3.VI (F. López); possible darrera citació prenupcial.